Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου η τελετή έναρξης των μαθημάτων του νέου Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών», από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστο Στυλιανίδη.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην Μεταπτυχιακή εξειδίκευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και αποφοίτων Πανεπιστημίων-ΤΕΙ Ελλάδας, της Κύπρου και της Αλλοδαπής. Η εξειδίκευση αυτή, επικεντρώνεται σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές και ανθρωπογενείς (τεχνολογικές) καταστροφές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της άρτιας οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο πεδίο διαχείρισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Παρόμοιες πρωτοβουλίες, ανέφερε, έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή υποστηρίζουν την απόκτηση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tην παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Δημοσιογράφος - Συγγραφέας Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ ο καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτριος Εμμανουλούδης (Διευθυντής του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και Αναπληρωτής Προέδρος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) αναφέρθηκε στην συνεργασία τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ ΑΜΘ (Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & και Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος). Την συνεργασία των ανωτέρω Τμημάτων ολοκληρώνει η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο στις μεθόδους διδασκαλίας του ενσωματώνει τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις πλέον μοντέρνες τεχνικές με τη χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality techniques) σε περιπτώσεις πυρόσβεσης και διασωστικών επιχειρήσεων.

Πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτών παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης μαθημάτων του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τ. Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Β. Παπαγεωργίου, , ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Κ. Κοροντζής, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δασικών Πυρκαγιών Καθηγητής Ε.Μ.Π. Μιλτιάδης Σταθερόπουλος, εκπρόσωποι Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ το ΤΕΙ ΑΜΘ εκπροσώπησαν οι αναπληρωτές Πρόεδροι Δ. Μπαντέκας και Δ. Εμμανουλούδης.

EMATTECH

2510462177

2510462177

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

DEPT OF INFORMATICS

2510462375

2510462375

noc.teikav.edu.gr

noc@teiemt.gr

CAREER OFFICE

2510462204

2510462205

career.teikav.edu.gr

gd@teiemt.gr

TRAINEESHIP OFFICE

2510462151

2510462352

work.teikav.edu.gr

ekouloura@teiemt.gr

Copyright © 2015 - 2016 EMaTTech | Website development by CloudMate