Ένωση Ποντίων Φοιτητών ΤΕΙ ΑΜΘΗ Ένωση Ποντίων Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1984 από ανθρώπους που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αγάπη για τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Πόντου.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μακροχρόνια σχέση με αυτόν τον τομέα. Τα μέλη του αποτελούνται από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους. Η  δημιουργία του Συλλόγου ήταν φυσική απόρροια της θέλησης που εκδηλώθηκε από όλους για την ίδρυση ενός φορέα μέσω του οποίου θα διοχετεύσουν την εμπειρία, την ενέργεια και τις ιδέες τους στο κοινωνικό σύνολο, προτείνοντας δράσεις για την παράδοση και τον πολιτισμό.

Κύριο μέλημα της Ένωσης Ποντίων Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων και η μελέτη της ιστορικής, πολιτιστικής και λαογραφικής φυσιογνωμίας του Πόντου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ενασχόληση με το χορό, που θεωρείται από τα πιο αρχέγονα και έντονα κοινωνικά δρώμενα, με σκοπό τη διατήρηση και την προβολή τους. Εξίσου σημαντικός στόχος του συλλόγου είναι γενικότερα η συστηματική και ουσιαστική δράση με τη θετική ανταπόκριση των μελών του σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου διδάσκονται χοροί από τον Πόντο όπως ομάλ, σερανίτσα, λετσίνα, τριγώνα, έταιρε, κότσαρι, σαρίγκους. Επίσης δραστηριότητες του συλλόγου είναι η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος σε εκδηλώσεις  σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Ένωση Ποντίων Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνές φεστιβάλ για λογαριασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ακόμη έχει αναγείρει μνημείο Ποντίων, τον «Ακρίτα του Πόντου» στην πόλη της Καβάλας.

Η Ένωση Ποντίων Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως φορέας πολιτισμού, έχει  την ενέργεια και τη διάθεση να προσφέρει στη διατήρηση και προβολή της πλούσιας παραδοσιακής κληρονομιάς του τόπου μας.

EMATTECH

2510462177

2510462177

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

DEPT OF INFORMATICS

2510462375

2510462375

noc.teikav.edu.gr

noc@teiemt.gr

CAREER OFFICE

2510462204

2510462205

career.teikav.edu.gr

gd@teiemt.gr

TRAINEESHIP OFFICE

2510462151

2510462352

work.teikav.edu.gr

ekouloura@teiemt.gr

Copyright © 2015 - 2016 EMaTTech | Website development by CloudMate