Σχολή Διοίκησης και ΟικονομίαςΣας καλωσορίζω στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ ΑΜΘ, πρώην ΤΕΙ Καβάλας). Η ΣΔΟ δημιουργήθηκε την 1/1/1984 και είναι η δεύτερη σε δυναμικότητα φοιτητών από τις 4 σχολές που υπάρχουν στο ΤΕΙ. Στεγάζεται στην Καβάλα, στην περιοχή του Άγιου Λουκά, μια νέα συνοικία της πόλης και διαθέτει σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια.

 

 

Τα όργανα διοίκησης της Σχολής είναι:

  1. Ο/Η Κοσμήτορας
  2. Η Κοσμητεία και
  3. Η Γενική Συνέλευση.

Σκοπός της Σχολής αποτελεί η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για την προετοιμασία στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και στελεχών ειδικών, για την αποδοτικότερη διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών. Λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που υφίστανται οι επιχειρήσεις στο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των δημόσιων οργανισμών, τα στελέχη πρέπει να διαθέτουν άριστα και σύγχρονα εφόδια για να ανταπεξέρχονται στα νέα δεδομένα.

Η ΣΔΟ προσφέρει μέσω των Τμημάτων της, τις γνώσεις που απαιτούνται στο μεταβαλλόμενο και άκρως ανταγωνιστικό ελληνικό και διεθνές περιβάλλον της αγοράς, ώστε οι απόφοιτοί της να έχουν το απαιτούμενο συγκριτικό πλεονέκτημα. Η εύρεση εργασίας, σχετικής με το αντικείμενο σπουδών τους από τους φοιτητές μας, αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών, και για αυτό έχουμε δημιουργήσει παρατηρητήριο εργασίας μετά τη λήψη του πτυχίου τους.

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας περιλαμβάνει σήμερα δύο (2) Τμήματα:

Κάθε Τμήμα έχει δυναμικές και ανταγωνιστικές για την αγορά κατευθύνσεις και είναι επανδρωμένο με σύγχρονα εργαστήρια. Τα Τμήματα στελεχώνονται από εξαίρετους καθηγητές, που πέρα από τα τυπικά από το νόμο προσόντα που διαθέτουν, έχουν κάνει οι περισσότεροι καριέρα στο παρελθόν και στην ιδιωτική αγορά εργασίας. Έχουν δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια και οι έρευνες - μελέτες που πραγματοποιούν είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΑΜΘ, έχει ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και συμβάλλει ουσιαστικά στην περιφερειακή οικονομία. Οι φοιτητές της αλληλεπιδρούν σε επίπεδο γνώσεων και εργασιακών σχέσεων με τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τοπικούς δημόσιους οργανισμούς, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Αξίες, όπως το ήθος, η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, είναι μη διαπραγματεύσιμες και καθοδηγούν τον τρόπο που λειτουργεί το προσωπικό και οι φοιτητές της σχολής, στοχεύοντας στην τοπική θετική αλλαγή, αλλά και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η Σχολή παρέχει τρία (3) ανταγωνιστικά σε εθνικό επίπεδο και υψηλής ζήτησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η φοίτησή σας στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας θα αποτελέσει για εσάς μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα επηρεάσει και θα αλλάξει την οπτική γωνία με την οποία βλέπετε και διαχειρίζεστε τον κόσμο γύρω σας.

Τελειώνοντας θα χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός φοιτητή μου, που όταν τον ρώτησα γιατί επέλεξε τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΜΘ, μου απάντησε: «Σήμερα παρόλο που κάνω συνεχώς οικονομία, δεν θέλω να κάνω οικονομία στο μέλλον μου. Θέλω να είμαι αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις, γιατί στην αγορά εργασίας ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτός που θα ξεχωρίσει θα πρέπει να είμαι εγώ. Δεν συμβιβάζομαι με τα λιγότερα, κάνω την αρχή μιας σειράς σωστών αποφάσεων. Θεωρώ ότι πήρα τη σωστή απόφαση για το μέλλον μου».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας
Καθηγητής Νικόλαος Θερίου

ΤΕΙ ΑΜΘ

2510462177

2510462148

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2510462328 

2510462317

noc.teikav.edu.gr

noc@teiemt.gr

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

2510462361/362

2510462364

Σύνδεσμος

 sitisi@emt.ihu.gr stegasi@emt.ihu.gr

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

2510462151

2510462352

work.teiemt.gr

work@teiemt.gr

Copyright © 2015 - 2016 ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης | Ανάπτυξη ιστοσελίδας: Cloudmate Web Services