Σχολή Τεχνολογικών ΕφαρμογώνΗ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνει τα εξής τρία (3) Τμήματα:

Εκτός από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής που λειτούργησε μεταγενέστερα, τα δύο (2) άλλα Τμήματα λειτουργούν από ιδρύσεως του ΤΕΙ αποτελώντας ισχυρότατους πυλώνες του.

Το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Μηχανολόγων Μηχανικών προήλθε από τη συνένωση και παράλληλη λειτουργία δύο (2) Τμημάτων: Του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (μοναδικού Τμήματος στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο) και του Τμήματος Μηχανολογίας. Το νεοσυσταθέν Τμήμα λειτουργεί με δύο (2) «εισαγωγικές» κατευθύνσεις.

Σκοπός των Τμημάτων της Σχολής είναι η παραγωγή επιστημονικού δυναμικού με άρτιες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ικανού να ανταποκριθεί και να διακριθεί στις ανάγκες της αγοράς προς όφελος της περιοχής και της χώρας γενικότερα, στην ανάπτυξη της συνεργασίας με παραγωγικές μονάδες για επίλυση τεχνικών κυρίως προβλημάτων, στη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων προς όφελος της επιστήμης. Ο σκοπός αυτός προωθείται με την εφαρμογή σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων, καινοτόμων προγραμμάτων, διενέργεια έρευνας και διαρκών συνεργασιών με άλλα Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.

Βασικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι τα σύγχρονα εργαστήρια, ο εξοπλισμός των οποίων βρίσκεται σήμερα σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα αναφέρεται το υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο στελεχώνεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους και αποτελεί κέντρο αριστείας στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνδυάζοντας τη Νανοτεχνολογία, τη Μηχανική Πετρελαίου και εφαρμογές στην Επιστήμη του Ηλεκτρολόγου και του Μηχανολόγου Μηχανικού. Επιπρόσθετα, στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι εγκατεστημένο το μεγαλύτερο GRID της Ελλάδας, μέλος του CERN και του Hellas - GRID, με περισσότερους από 1150 επεξεργαστές. Οι εφαρμογές που δύναται να επεξεργαστεί είναι ποικίλες, όπως ιατρικές εφαρμογές, μετεωρολογικές, στρατιωτικές, προσομοιώσεις χημικών διεργασιών, προσομοιώσεις ενεργειακών μοντέλων, προσομοιώσεις οικονομικών μοντέλων κ.λπ.

Στους ενδιαφερόμενους η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών προσφέρει τρία (3) Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών
Καθηγητής Ηλίας Σαράφης

ΤΕΙ ΑΜΘ

2510462177

2510462148

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2510462328 

2510462317

noc.teikav.edu.gr

noc@teiemt.gr

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

2510462361/362

2510462364

Σύνδεσμος

 sitisi@emt.ihu.gr stegasi@emt.ihu.gr

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

2510462151

2510462352

work.teiemt.gr

work@teiemt.gr

Copyright © 2015 - 2016 ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης | Ανάπτυξη ιστοσελίδας: Cloudmate Web Services