Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και ΠρόνοιαςΑγαπητοί φοιτητές/υποψήφιοι φοιτητές,

Η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2007 με έδρα το Διδυμότειχο.

Αποστολή

Η αποστολή του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΑΜΘ είναι να παρέχει στην κοινωνία απόφοιτους υψηλής νοσηλευτικής εκπαίδευσης, να προωθεί την έρευνα και να αναδεικνύει νοσηλευτές οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης.

Όραμα

Το όραμα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΑΜΘ είναι να αναγνωριστεί ως ηγέτης που επιδρά θετικά στην υγεία της ποικιλόμορφης κοινωνίας μέσα από την επαγγελματική προετοιμασία, την διεπαγγελματική συνεργασία, την προηγμένη νοσηλευτική εκπαίδευση, την προώθηση της νοσηλευτικής γνώσης και την ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας.

Φιλοσοφία

Στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΑΜΘ πιστεύουμε ότι:

  • Οι άνθρωποι είναι μοναδικά και πολυδιάστατα όντα που είναι άξια σεβασμού και αξιοπρέπειας με δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στις συνειδητές επιλογές.
  • Η υγεία είναι η δυναμική κατάσταση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ μυαλού, σώματος και πνεύματος και βιώνεται μοναδικά από το κάθε άτομο.
  • Η νοσηλευτική είναι μια πρακτική πειθαρχίας που απαιτεί την ακαδημαϊκή χρήση των επιστημονικών, ηθικών, αισθητικών και προσωπικών τρόπων γνώσης (Η τέχνη της Νοσηλευτικής). Οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους αναζήτησης της γνώσης προκειμένου τα άτομα να φέρουν σε αρμονική σχέση το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.
  • Το περιβάλλον είναι το βιολογικό, φυσιολογικό, προσωπικό, πνευματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο τα άτομα βιώνουν την υγεία.
  • Η φροντίδα, η δέσμευση, η εντιμότητα, η ακεραιότητα, η αξιοπιστία, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η πρωτοβουλία είναι οι αξίες, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της νοσηλευτικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν ρόλους ευθύνης οι οποίες προωθούν τη συμμετοχή και ενημέρωση, την ανοιχτή επικοινωνία, την κριτική σκέψη και την οικοδόμηση της κοινωνίας.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
Καθηγητής Ευστάθιος Δημητριάδης

Τμήματα ΣΕΥΠ

ΤΕΙ ΑΜΘ

2510462177

2510462148

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2510462328 

2510462317

noc.teikav.edu.gr

noc@teiemt.gr

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

2510462361/362

2510462364

Σύνδεσμος

 sitisi@emt.ihu.gr stegasi@emt.ihu.gr

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

2510462151

2510462352

work.teiemt.gr

work@teiemt.gr

Copyright © 2015 - 2016 ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης | Ανάπτυξη ιστοσελίδας: Cloudmate Web Services